En dag när vi stod och arbetade som bäst i vår fina båt....började det lukta bränt. Salongen fylldes sakta med rök och branden var ett faktum. Inte så att vi eller båten någon gång befann oss i fara, men illa nog för att batteriladdaren skulle förbli obrukbar. Det visade sig att batterierna ombord varit så dåliga att laddaren överansträngt sig i sina försök att ladda dem, en bidragande faktor kan ha varit laddarens ålder.Detta blev startskottet för elinstallationen i Ash och mycket välkommen hjälp kom i form av Emil.Nya batterier har inhandlats och monterats i en ombyggd batteribox tillsammans med nya huvudströmbrytare.Tre stycken förbrukningsbatterier på 75Ah styck och ett startbatteri på 55Ah.En batteriövervakare håller koll på alltihop åt oss och har visat fina siffror då vi provkört laddning med solcellspanel.För att göra elpanelen mer rymlig och överskådlig har denna bytts ut och elskåpet har fördjupats och går numer att stänga. Kablarna har retts ut och många nya har dragits.Montering av elektronisk utrustning fortgår.Dagens Haiku:
bilbatterier
kablar från för till akter
montering pågår