Förutom styling av masttopp har vi nu även tänkt på funktion.Alla bultar som inte var rostfria har bytts ut.Den sladd som tidigare gick till ankarlanternan drogs ut med en mindre lina fastknuten i toppen. Denna sladd tillsammans med en ny vhf-kabel och en strömsladd till vindgivaren kläddes in i ljudisolerande liggunderlagsbitar och knöts sedan fast i samma tunna lina. Hela paketet drogs därefter upp i toppen.Ankarlanternan byttes ut mot ett fäste till en tricolor och kopplingar till vhf-antenn samt vindgivare monterades.Inne i masten har vi nu förutom dessa kablar en sladd till motorlanternan, en sladd till den elektroniska kompassen, en dirk, ett genacker-, ett spinnacker- och ett storfall. Förhoppningsvis kommer liggunderlagsbitarna att hjälpa någorlunda fint mot skrammel, bonk och slag då båten gungar.

Dagens Haiku:
strömmen finner väg
ända upp i mastens topp
learning by burning