Badstegen är åter på plats, nu lite längre åt styrbord, på akterspegeln.Någon gång i vintras nedmonterades badstegen från sin centrala plats på Ash:s akterspegel och genomgick ett gedigert underhållsarbete i form av slipning, oljning och putsning. Teakstegen som tidigare såg ut som något från skeppet Vasas tid, ser nu åter formidabla ut och skriker ut inbjudningar till ett dopp i Buas innerhamn.På den centrala del som badstegen tidigare uppehöll sig har nu ett vindroder monterats. Vindrodret är av modell First Mate och befann sig tidigare på s/y Allie. Detta har tillsammans med hennes besättning genomgått en ordentlig prövning mellan St Martin och Bua. Vindrodret fungerar utmärkt, men orginal-servorodret som blev snett under flygtransport till tidigare nämnda ö i Västindien har bytts ut.Nytt roder har tillverkats i teakplywood, Ash:s gamla salongsbord, som slipats och fernissats till förväntad perfektion.Strax styrbord om vindrodret har badstegen monterats på mer eller mindre dramatiskt vis, med den lilla detaljen av böjbar skärbräda som fått verka mellanlägg för skydd av röd-orange skrovssida. Dramatiken styrdes helt och hållet av en lånad, mindre stabil jolle med även den röd-orange kulör.

Dagens Haiku:
uppfriskande dopp
klättrar snabbt uppför stegen
kaffet smakar gott