När Ash kom till vår ägo hade hon ingen sprayhood.
Vi funderade på hur vi skulle göra då det är bra skönt att ha ett skydd mot vind, regn och skvätt i sittbrunn. Vi tänkte att vi skulle tillverka en hård överbyggnad och började med att mäta ut och designa själva stommen, som svetsades ihop och monterades.Tamprullarna fick flyttas ut en bit eftersom de fall och rev som är neddragna till sittbunn blev tvugna att dras om något runt bågen.Så funderade vi ytterligare lite till och kom fram till att en hård överbyggnad antagligen skulle passa ganska dåligt på Ash och se ganska ful ut. Vi tänkte om och tänkte att en mjuk sprayhood över denna båge skulle bli bättre.

Vi påbörjade arbetet med att sy om en gammal sprayhood vi hade för att passa bågen, men insåg att då tyget var slitet från början skulle arbetet snart vara ogjort då den antagligen skulle slitas ut snabbt.

Så vi tog oss till kapellmästarn igen och köpte splitter nytt kapellväv, dragkedjor och lister att fästa tyget med i däck. Många mått togs och några timmar senare ihop med Singer började sprayhooden ta form.Anledningen till att vi valde att fästa tyget med lister var att med ett få antal hål i däck kunde vi ändå få en tät passning.Fönstrena passades in och limmades först fast på kapellväven, sedan syddes de fast och klipptes ut ur tyget.Resultatet blev lyckat.
När sprayhooden var på plats syddes ett ankarspelsskydd och ett ankarolinaskydd av väven som var över.

På bågen satte vi dit handtag att hålla i, då den inte längre är riktigt lika greppvänlig.
Vi tillverkade och monterade även två handtag precis brevid nedgångsluckan som även kommer att fungera som fästen för säkerhetslinorna när vi sitter i sittbrunn.Vi har även ett universal sittbrunnskapell till båten som vi kan mysa under när det regnar.Dagens Haiku:
vinden viner kallt
vattnet skvätter och stänker
vi kurar i lä