Att dragga rätt in i den största, blankaste och till synes dyraste båten i en ankringsvik är inte att rekomendera även om försäkringsbolagen kan sköta detta riktigt snyggt. Att dragga rätt in i sylvassa klippor när vågorna slår emot är snäppet värre och något vi absolut inte tänker utsätta varken Ash eller oss själva för. Därför har vi köpt ett rejält ankare och en lång kätting.Ankaret är ett 16 kilos Delta, plogankare, som rekomenderas till båtar upp emot 40-50 fot. Vi tänker att Ash är ganska tung och vill kunna lämna henne tryggt när vi ska på äventyr i land. Kättingen är på 50 meter, 8mm, galvad.Trots att ankarboxen blivit en nummer större är den inte tillräcklig för att rymma detta mastodontankare. Vi har då tillverkat ett fäste för att kunna ha det hängandes framför båten vid gång. Två rostfria bleck med möjlighet till låsning av ankare. Funkar fint!
Dagens Haiku:
stormen bedarra
vågor slå hårt mot kust
trygg i vikens famn