Det verkar som att vi måste plocka ner vår mast än en gång. Vi måste korta våra toppvant och kommer då passa på att uppgradera några av vantskruvarna en storlek.Men även i nuläget går det att segla Ash och vi kan konstatera att hon kan vara en racer.Vi har haft lite problem med kryssvinkeln då vantspridarna nästan är lika breda som båten, men med kryssfocken skotad innanför vanten fungerar det tillräckligt bra för en långseglare.
Tjutet vi tidigare hört är lokaliserat till rodret. Detta kan eventuellt åtgärdas genom att placera en zinkanod på så sätt att den bryter vattenströmmen. Innan det blir gjort får vi se ljudet som ett glädjetjut från Ash. Över 5 knop och hon är som gladast!Buas makrillfestival till ära har vi även dragit upp några små fiskar.Dagens Haiku:
djupets vidunder –
stora sillar simmar snabbt
kasta, fånga, ät!